Uniwersytet w Białymstoku od kuchni (DODRUK)

Kategoria: Inne

Autorzy: red. Agnieszka Bujakowska, Marta Gawina, Agnieszka Jabłońska-Perkowska

Rok wydania: 2022

Numer ISBN: 978-83-7431-741-2

Liczba stron: 224

Format: B5, oprawa twarda

Waga: 900 g

Wyświetlenia: 1417

Ta książka jest obecnie niedostępna Dodaj do schowka

Opis książki

Ta książka powstała z pasji do Uniwersytetu i gotowania. Można w niej znaleźć potrawy tradycyjne i egzotyczne, wyszukane i „na szybko”, a wśród nich dania główne, zupy, przekąski, ciasta, desery, nalewki. Dla każdego coś dobrego! Bogactwo smaków, kolorów i zapachów zadowoli nawet
najbardziej wymagającego smakosza!
Autorami przepisów są ludzie Uniwersytetu w Białymstoku. Rodzinnymi tradycjami, kulinarnymi fascynacjami z podróży czy potrawami inspirowanymi nauką i przyrodą dzielą się m.in. rektorzy, nauczyciele akademiccy, pracownicy administracyjni... Każdy przepis ma swoją historię. Są też cenne wskazówki i praktyczne rozwiązania.
Przy okazji przedstawiamy miejsce, które łączy wszystko i wszystkich – Uniwersytet w Białymstoku.
Praca przy tej książce sprawiła nam wiele radości, którą teraz chcemy podzielić się z Państwem. Życzymy wspaniałych chwil w kuchni, bo każde danie warto wypróbować!
I już zapowiadamy, że książka kucharska to początek uniwersyteckiego cyklu.
Od Redakcji

Recenzje i opinie

Dodaj opinię/recenzję

Ta pozycja nie zawiera żadnych recenzji.
Zapraszamy do dodania pierwszej.