Ta książka powstała z pasji do Uniwersytetu i gotowania. Można w niej znaleźć potrawy tradycyjne i egzotyczne, wyszukane i „na szybko”, a wśród nich dania główne, zupy, przekąski, ciasta, desery, nalewki. Dla każdego coś dobrego! Bogactwo smaków, kolorów i zapachów zadowoli nawet
najbardziej wymagającego smakosza!
Autorami przepisów są ludzie Uniwersytetu w Białymstoku. Rodzinnymi tradycjami, kulinarnymi fascynacjami z podróży czy potrawami inspirowanymi nauką i przyrodą dzielą się m.in. rektorzy, nauczyciele akademiccy, pracownicy administracyjni... Każdy przepis ma swoją historię. Są też cenne wskazówki i praktyczne rozwiązania.
Przy okazji przedstawiamy miejsce, które łączy wszystko i wszystkich – Uniwersytet w Białymstoku.
Praca przy tej książce sprawiła nam wiele radości, którą teraz chcemy podzielić się z Państwem. Życzymy wspaniałych chwil w kuchni, bo każde danie warto wypróbować!
I już zapowiadamy, że książka kucharska to początek uniwersyteckiego cyklu.
Od Redakcji
Ta pozycja nie zawiera żadnych recenzji.
Zapraszamy do dodania pierwszej.